Vanliga frågor

Jämförelsen du gör på Mikrolånen.se är kostnadsfri. Den enda skillnaden är att vi har förenklat ditt letande genom att samla alla mikrolån på en och samma sida. Det ger en övergripande blick och sparar tid för dig som kund utan att påverka vare sig priser eller villkor.

Hur stort mikrolån får jag ta?

Hur stort mikrolån du kan ta beror på din ålder, hur lång återbetalningstid du behöver och om du har någon betalningsanmärkning eller inte. Hos oss kan du jämföra mikrolån på upp till 12 000 kr. Vid större mikrolån kommer vår jämförelse hänvisa dig vidare till låneförmedlare som hjälper dig vidare i ansökningsprocessen.

Vad kan jag få för ränta?

Räntan du erbjuds beror på hur lång återbetalningstid du behöver på mikrolånet, din ålder och om du har en betalningsanmärkning eller inte. Vilka faktorer som väger tyngst skiljer från långivare till långivare.

Kommer ni att göra en kreditupplysning?

Nej, vi gör aldrig någon kreditupplysning. En kreditupplysningen görs dock alltid av respektive långivare eller låneförmedlare. Vissa långivare erbjuder dig att ansöka om mikrolån utan kreditupplysning från UC.

Vad avgör om jag får ett mikrolån?

Långivarna tar vid mikrolån hänsyn till din ålder, hur lång tid du vill pengarna och om du har någon betalningsanmärkning eller inte för att avgöra om de vill bevilja dig mikrolån. Vissa långivare har även krav på en viss årsinkomst.

Kan jag ansöka om mikrolån trots betalningsanmärkning?

Ja, vi samarbetar med ett flertal långivare som är villiga att ge dig ett mikrolån trots eventuell betalningsanmärkning.

Varför ska jag jämföra mikrolån hos Mikrolånen.se?

Mikrolånen.se har som mål att samla samtliga långivare på den svenska marknaden. Vi har i dagsläget majoriteten samlade men fortsätter kontinuerligt att lägga till nya. Detta innebär att du sparar enormt mycket tid jämfört med att jämföra mikrolån hos varje långivare en och en. Du får även en betydligt mer övergripande bild där du kan ställa villkor och räntor mot varandra på ett otroligt smidigt sätt.

Vilka banker jämför ni mikrolån från?

Vi jämför villkor på mikrolån från en stor del av Sveriges största långivare. Antalet långivare du kan jämföra med växer hela tiden och vårt mål är att samla samtliga långivare för att ge dig en så komplett bild som möjligt.

Hur snabbt kan jag få mikrolånet utbetalt?

Söker du ett mikrolån under 12 000 kr är det stor chans att du får pengarna utbetalda samma dag. Skulle du söka mikrolån på helgen eller en röd dag så betalas pengarna sannolikt ut nästkommande bankdag.

Vad är åldergränsen för att få ta ett mikrolån?

Den vanligaste och lägsta åldersgränsen för att ta mikrolån är 18 år. Vissa långivare har dock högre åldersgränser. Skulle du vara för ung så kommer dessa långivare självklart inte visas i din jämförelse.

Vem kontaktar jag om jag har frågor om mikrolån?

Skulle du ha frågor angående en låneansökan, räntor, villkor eller något annat kring ett mikrolån så hänvisar vi till långivaren/låneförmedlaren som frågan/frågorna gäller för att du ska kunna få ett så exakt och rättvisande svar som möjligt.


Har du frågor om den här sidan så kan du kontakta oss här.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka