Mikrolån utan ränta

Jämför och välj bland alla mikrolån som är räntefria första gången

-
+
10000
Mikrolån
1 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala
94
Meddelandelån
Mer info
1 000 kr 30 dagar 0% 0 kr 1 000 kr

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Räntefria mikrolån som förstagångskund

Tjej tar mikrolån utan ränta

Det låter för bra för att vara sant, men faktum är att det idag finns långivare som tillhandahåller mikrolån utan ränta. Oftast gäller det endast när du blir kund hos långivaren och tar ditt första mikrolån. Då du återkommer för ett nytt mikrolån kommer du förmodligen att erbjudas ett mikrolån med ränta. Om du fyller i formuläret här ovan och får fram resultatet så kommer du se flera uppgifter om de olika långivarna, bland annat deras räntor, svarstider och omdömen från tidigare kunder.

Varför erbjuds mikrolån räntefritt?

Det finns en enkel förklaring till att långivare kan erbjuda räntefria mikrolån – den tuffa konkurrensen som råder mellan långivarna på marknaden. De räntefria mikrolånen fungerar som en välkomstbonus eller ett prova på-erbjudande. Långivaren vill att du ska upptäcka deras produkter och komma åter när det är dags för ytterligare ett mikrolån. Men vid det tillfället är det de vanliga villkoren som gäller och det mikrolånet blir inte räntefritt.

Det kan finnas dolda avgifter på mikrolån utan ränta

Det finns många som tror att mikrolån utan räntekostnader inte existerar och att kostnader alltid finns gömda någonstans i villkoren. Båda fallen är dock sanna. Mikrolån som är räntefria existerar, men troligtvis får du som kund betala en del avgifter på mikrolånet. Här nedan ser du några exempel på kostnader som kan tillkomma på ett räntefritt mikrolån:

Du måste som kund sätta dig in i de villkor som långivaren erbjuder innan du ansöker om ett räntefritt mikrolån. Även om det bara är ett litet mikrolån så kan kostnaderna bli höga. Kontrollera också villkoren för det mikrolån som du har tänkt, att belopp och återbetalningstid stämmer överens med de villkor som långivaren erbjuder för räntefria mikrolån. Vanligtvis erbjuder långivare räntefritt mikrolån endast för särskilda summor och återbetalningstider.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka
Exempel
Ett mikrolån på 2000 kr i 30 dagar med räntekostnad 139 kr ger dig en effektiv ränta på 126 % och totalt 2 139 kr att återbetala.