Mikrolån utan inkomst

Jämför och välj bland alla mikrolån du kan ansöka om utan inkomst

-
+
10000
Mikrolån
1 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Inkomstkrav Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala
94
Meddelandelån
Mer info
1 000 kr 30 dagar Inget krav 0% 0 kr 1 000 kr

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Inkomst ofta en förutsättning för att få ta mikrolån

Kvinna tar mikrolån utan inkomst

Det finns ett antal långivare i Sverige som beviljar mikrolån till personer utan inkomst. De långivare som finns på marknaden har egna regler och villkor för vilka de beviljar mikrolån till. Att ansöka om ett mikrolån utan inkomst kan dock innebära stora risker. Ett mikrolån ska alltid betalas tillbaka inom relativt kort tid och om du inte får in några pengar kan det vara svårt att lyckas med återbetalningen. 

Stora risker med att ta mikrolån utan inkomst

Om du inte har en inkomst kan det bli svårt att betala tillbaka mikrolånet och risken finns att du inte klarar av det. I slutändan kan det stå dig dyrt med avgifter till långivaren, betalningsanmärkningar och en eventuell skuld hos Kronofogden. Tänk efter både en och två gånger om du behöver ta ett mikrolån då du inte har någon inkomst. Om du har tagit ett sådant mikrolån och inser att du inte kan lösa mikrolånet bör du så snart som möjligt ta kontakt med långivaren för att gemensamt komma till en lösning.

Mellan de långivare som har krav på inkomst varierar kriterierna för dessa krav betydligt. Långivarna utgår från sina egna mallar när de bedömer om du kan betala tillbaka eller inte, och det är inte endast storleken på din inkomst som bedöms utan även vilken typ av inkomst som du har. Det bästa är naturligtvis en anställning även om andra inkomster räknas till begreppet fast inkomst. Här är några exempel på dessa:

Var försiktig om du har betalningsanmärkning och saknar inkomst

Somliga långivare kräver inte att du ska ha en fast inkomst för att beviljas ett mikrolån. Några tar inte heller hänsyn till om du har haft betalningsanmärkningar. Om du gör en jämförelse kan du se vilka långivare som är beredda att ge dig ett mikrolån trots gamla betalningsanmärkningar och avsaknad av inkomst. När du jämför villkoren ser du snart att räntan blir aningen högre för dig som du vill ta ett mikrolån när du inte har någon inkomst och dessutom har betalningsanmärkningar. Det är däremot inte svårare att göra en ansökan.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka
Exempel
Ett mikrolån på 2000 kr i 30 dagar med räntekostnad 139 kr ger dig en effektiv ränta på 126 % och totalt 2 139 kr att återbetala.