Mikrolån utan UC

Jämför och välj bland alla mikrolån som inte tar kreditupplysning via UC

-
+
10000
Mikrolån
1 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Kredit-
upplysning
Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala
94
Meddelandelån
Mer info
1 000 kr 30 dagar Creditsafe 0% 0 kr 1 000 kr

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Mikrolån utan kreditupplysning från UC

Par tar mikrolån utan UC

En kreditupplysning är något som alla långivare måste hämta när du ansöker om ett mikrolån. Detta betyder att du som redan har ett antal kreditupplysningar i ditt register riskerar att få en sämre kreditvärdighet, vilket i sin tur kan betyda att du får ett avslag på din ansökan till mikrolånet. När du istället väljer att ansöka om ett mikrolån utan UC har du större chans att få din ansökan godkänd även om du har flera tidigare genomförda kreditupplysningar.

Ett sådant mikrolån kan du få hos en långivare som använder sig av en annan aktör för kreditupplysning. Genom att jämföra långivare kan du se vilka företag för kreditupplysningar som respektive mikrolångivare använder sig av – samt vilken mikrolångivare som har de lägsta avgifterna för mikrolån. 

Kreditupplysning är ett juridiskt krav på alla långivare

UC är en förkortning för Upplysningscentralen AB som ger både långivare och låneförmedlare en chans att få information om hur din kreditvärdighet ser ut. UC har blivit den klart mest frekvent använda källan för att få fram information om låntagares kreditvärdighet. En kreditupplysning är något som alla långivare måste göra enligt föreskrifter i konsumentkreditlagen. Däremot måste långivarna inte använda sig av just UC som informationskälla för kreditupplysningen. Det betyder att andra företag som erbjuder liknande tjänster har vuxit fram vilka har möjliggjort för kunder att ansökan om mikrolån med en annan kreditupplysning än just UC. 

Långivare som erbjuder kreditupplysning utan UC

Att använda något annan tjänsteföretag än UC när det kommer till kreditupplysningar är något som fler och fler långivare använder sig av. Med en enkel jämförelse hos oss är det lätt att se vilken långivare som använder sig av vilken tjänst. Det finns framför allt tre stora aktörer för kreditupplysning utöver UC.

Som låntagare behöver du inte se valet av en alternativ tjänst för kreditupplysningar som en nackdel. Faktum är att alla kreditupplysningar ska hålla precis samma riktighet oavsett om de kommer från en alternativ aktör eller från UC. Med en ansökan om ett mikrolån där det inte genomförs en kreditupplysning hos UC har du precis samma säkerhet och trygghet som alla andra ansökningar om mikrolån.

Många UC-förfrågningar minskar chansen att få mikrolån

Alltför många UC-förfrågningar under ditt namn kan leda till att en långivare som använder UC för kreditupplysningen avvisar ditt mikrolån med hänvisning till låg kreditvärdighet. Normalt brukar långivare resonera så att de ser UC-förfrågningar som ett illavarslande tecken på att din ekonomiska situation inte är i tillräckligt gott skick för att de ska få tillbaka sina pengar. När ansöker om mikrolån hos en kreditgivare som använder en annan tjänst har du bättre chans att din ansökan om ett mikrolån godkänd.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka
Exempel
Ett mikrolån på 2000 kr i 30 dagar med räntekostnad 139 kr ger dig en effektiv ränta på 126 % och totalt 2 139 kr att återbetala.