Mikrolån med betalningsanmärkning

Hitta mikrolån du kan ansöka om trots betalningsanmärkning

-
+
10000
Mikrolån
0 långivare hittades
Långivare Lånebelopp Lånetid Betalnings-
anmärkning
Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Betalningsanmärkningar behöver inte betyda avslag

Par med betalningsanmärkning tar mikrolån

Det kan vara möjligt för dig att ta ett mikrolån med betalningsanmärkning hos låneinstitut på nätet under förutsättningen att din ekonomi i övrigt är bra. Här nedan följer en lista på kriterier som visar på att din ekonomi är i ordning:

Det är inte säkert att din långivare kontrollerar dig på alla punkterna, men det är till fördel för dig om du kan bocka av dem alla när du ska ansöka om ett mikrolån ifall du har en eller flera betalningsanmärkningar. Vilka låneinstitut som godkänner mikrolån till personer som har betalningsanmärkning kan du ta reda på genom att göra en jämförelse av långivare. 

Högre avgifter med betalningsanmärking

Det är lätt att tro att man inte kan ta mirkolån om man en gång i tiden har fått en betalningsanmärkning, men det är faktiskt möjligt även om det är svårare. Långivaren kan komma med bedömningen att det är en större risk med ett mikrolån till en person med betalningsanmärkningar. Långivaren kan då kompensera för den högre risken med högre avgifter och räntor.

Kom ihåg att även ett mikrolån alltid ska betalas tillbaka. Ansök därför inte om ett om du inte är säker på att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom den överenskomna tiden, vilken kan vara mellan 15 till 90 dagar beroende på lånevillkoren.

Höga räntor och avgifter om du inte återbetalar mikrolånet

Om du redan har en betalningsanmärkning och inte betalar tillbaka mikrolånet i tid får du räkna med en straffränta 24-30 %, samt en påminnelseavgift på minst 60 kr. Dröjsmålsränta och andra avgifter hittar du på låneinstitutets webbplats. Om du trots påminnelser inte löser ditt mikrolån blir det ett uppdrag för inkasso, vilket kommer med ytterligare en avgift på 180 kr kallad inkassoavgift.

Om du nu inte betalar tillbaka ditt lån blir du ett ärende för Kronofogden och du påförs en avgift på 640 kr av myndigheten, plus 600 kr per år, för varje år som du inte betalar tillbaka skulden.

Skuld hos Kronofogden ger automatiskt avslag

Om du har en skuld hos Kronofogden och ändå ansöker om ett mikrolån kommer din ansökan att avslås. Detta eftersom inga lån får ges till privatpersoner med skulder hos Kronofogden, vilket är reglerat i konsumentkreditlagen.

Du måste helt enkelt betala av din skuld till Kronofogden innan du kan göra något annat. Ibland krävs det att två år har gått sedan skulden till Kronofogden betalats av. Däremot bryr sig inte långivaren om hur skulden har reglerats, genom inbetalning av dig eller genom skuldsanering.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka
Exempel
Ett mikrolån med betalningsanmärkning på 2000 kr i 30 dagar med räntekostnad 139 kr ger dig en effektiv ränta på 126 % och totalt 2 139 kr att återbetala.